- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Fiulurile de salau cu ciuperci sunt foarte gustoase si satioase, atat calde cat si reci.
Ingrediente
- 1,250 kg file de salau
- 175 gr faina
- 125 gr unt
- 100 ml vin alb
- 100 gr cascaval
- 4 galbenusuri
- 2 cepe
- 500 gr ciuperci proaspete
- 750 ml lapte
- 1 lamaie
- piper boabe
- sare
Instructiuni de preparare
- Fileul de salau se spala, se portioneaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ciupercile se spala in mai multe ape si se taie lame. Cascavalul se curata de coaja si se rade, laptele se fierbe, iar lamaia se spala si se taie rondele.
- Fileurile de salau se fierb in apa cu sare, boabe de piper si vin. Ciupercile se inabusa in 25 gr unt impreuna cu ceapa.
- Separat, se prepara un sos din 100 gr unt topit, faina dizolvata in 200 ml de lapte rece si restul de lapte, lasand sa fiarba 15 minute. Se raceste, se adauga galbenusurile, sare si ciuperci si se toarna peste bucatile de peste asezate pe un platou. Se presara cascaval ras si se introduce la cuptor, sa se gratineze.