File de salau provincial

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Fileul de salau provincial este foarte aromat si gustos, perfect in zileel caniculare de vara.

Ingrediente

    • 1,250 gr file de salau
    • 2 cepe
    • 150 ml ulei
    • 50 gr pasta de tomate
    • 1 kg rosii proaspete
    • 50 gr faina
    • 1 capatana de usturoi
    • 100 ml vin alb
    • 1 legatura patrunjel verde
    • piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Fileul de salau se spala, se portioneaza in 10 bucati si se sareaza. Ceapa si usturoiul, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete  se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii, iar 5 dintre ele se taie jumatati. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt, iar pasta de tomate se dilueaza in 50 ml de apa.
  2. Bucatile de peste se introduc la cuptor, intr-o tava cu 100 ml de ulei si se prajesc pe jumatate.
  3. Ceapa se inabusa in 50 ml de ulei si 50 ml de apa, se adauga faina dizolvata in 100 ml de apa rece,piper, rosiile taiate felii, asta de tomate si 500 ml de apa fiarta, apoi se lasa sa fiarba totul 20 de minute.
  4. Spre sfarsitul fierberii, se adauga usturoi, sare si vin.
  5. In sosul format, se asaza bucatile de peste, deasupra rosiile taiate jumatati si se introc la cuptor pentru inca 20 de minute.
  6. Fileul de salau provincial se serveste rece sau cald cu patrunjel verde deasupra.

Recomandari

Mancaruri