- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Chiftelele marinate sunt foarte gustoase si cu siguranta pe placul tututor.Chiftelele marinate se servesc cu garnitura de piure de legume.
Ingrediente
- 500 gr carne de vita sau manzat
- 1 ceapa
- 2 linguri cu faina
- 4-5 rosii bine coapte sau 2-3 linguri cu bulion
- sare
- 1 ou
- piper macinat
- 2 morcovi
- 2 radacini de patrunjel cu frunze
- 200 ml ulei
- 2 felii de paine
- foi de dafin
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 1 ora
- Curatati carnea de pielite si oasele mici, spalati-o in apa rece, uscati-o in prosop curat si taiati-o cuburi potrivit de mari, apoi tocati-o cu lama unui cutit sau cu securea, ori treceti-o prin masina de tocat.
- Curatati legumele, tocati ceapa si treceti morcovii si patrunjelul pe razatoarea mica si punet-le intr-un castron.
- Puneti carnea, legumele, oul, 1 lingura cu bulion si feliile de paine bine faramitate intr-un vas mare.
- Tocati frunzele de patrunjel si amestecati cu tocatura de carne. Condimentati si framantati amestecul 2-3 min. Faceti chiftelute rotunde sau plate, treceti-le prin faina si prajiti in ulei incins. Lasati-le se patrunda cate 2 minute pe fiecare parte, apoi treceti-le in cratita cu sosul de rosii.
- Faceti un sos de rosii din rosiile decojite sau din bulion indoit cu apa, puneti intr-un vas mare sa fiarba, adaugati chiftelele si lasati sa se patrunda aromele 20 minute pe foc mic. Condimentati sosul cu tarhon sau foi de dafin.
- Serviti chiftelele calde, cu putina paine sau cu legume fierte.