Galuste la cuptor cu afumatura

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Galustele la cuptor cu afumatura este o mancare delicioasa, satioasa pe acre o puteti prepara ori de cate ori aveti invitati la masa.

Ingrediente

    • 400 gr cartofi
    • 5 linguri faina
    • 1 ceapa
    • 50 gr unt
    • 2 oua
    • 250 gr mazare proaspata
    • 2 galbenusuri
    • 2 morcovi
    • 400 gr pastrama afumata
    • 250 ml supa
    • 4 linguri lapte
    • sare
    • 100 gr telemea de oi rasa

Instructiuni de preparare

  1. Se fierb cartofii in coaja intr-o oala cu apa rece si putina sare. Cand s-au fiert se scurg, se lasa sa se raceasca, se curata, apoi se paseaza. Se adauga galbenusurile, sare, dupa gust, 3 linguri de faina, si se framanta un aluat potrivit de tare. Se intinde apoi aluatul pe masa tapetata cu faina si se taie bucati cam cat un deget de mari, apoi se ruleaza in palma pana capata forma unei galusti lunguiete.
  2. Galustile formate se fierb in apa clocotite cu sare, pana cand se ridica la suprafata, apoi se scot cu o spumiera si se pun pe prosoape absorbante.
  3. Morcovii se spala, se taie bucati mici, se fierb in aoa cu sare 5 minute, dupa care se scurg. Ceapa se toaca amrunt, iar pastrama afumata se taie in bucati.
  4. Se caleste ceapa in untul topit si se adauga o lingura de faina. Se toarna supa, amestecand continuu, si se lasa pe foc 15 minute. Se opreste focul, se adauga ouale amestecate cu laptele,  branza rasa si se amesteca bine.
  5. Se unge cu ulei o tava termorezistenta, si se asaza carnea afumata, morcovii, mazarea, apoi se toarna sosul. Se pun deasupra galuste si se introduce vasul in cuptorul incins pentru 30 de minute, la foc moderat.

Recomandari

Mancaruri