- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Straturile de cartofi cu carne la cuptor este un preparat delicios si foarte aromat, pe care il puteti servi atat cald cat si rece, a doua zi.
Ingrediente
- 1 kg cartofi
- 500 rg carne de porc
- 1 morcov
- 2 oua
- 2 linguri pesmet
- piper macinat
- 4 linguri ulei
- 1 ceapa
- 2 rosii
- 200 ml smantana
- sare
- unt pentru uns vasul
Instructiuni de preparare
- Cartofii se curata de coaja si se spala. Se opresc doi cartofi, iar restul de taie felii, de grosime medie. Se incing 2 liguri de ulei in tigaie, se prajesc feliile de cartofi, apoi se scot intr-un castron.
- Carnea se spala sise taie bucati mai mici. Se curata ceapa si morcovul si se taie marunt, iar cei doi cartofi opriti se taie cubulete. Carnea se prajeste in doua linguri de ulei incins, se adauga ceapa, morcovul, cartofii cubulete si se lasa pe foc 5 minute, condimentand cu sare si piper, dupa gust.
- Rosiile se spala, se taie felii, iar smantana se amesteca cu ouale. Se unge un vas termorezistent cu unt si se asaza pe fund un strat de felii de cartofi. Se pune amestecul de carne si se acopera cu feliile de cartofi ramase. Se pun felii de rosii deasupra, se presara cu pesmet si se toarna amestecul de smantana cu oua.
- Se introduce vasul in cuptorul incins pentru 45 de minute, apoi se lasa 10 minute sa se racoreasca inainte de a servi.