Musaca de vinete-varianta 3

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Musacaua de vinete este foarte apetisanta, si se poate servi ata calda cat si rece, a doua zi.

Ingrediente

    • 500 gr carne tocata de porc
    • 4 oua
    • 100 gr smantana
    • 4 linguri pesmet
    • rozmarin
    • 2 vinete
    • 50 gr bulion
    • 200 ml lapte
    • 200 gr parmezan
    • 3 catei de usturoi
    • ulei
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se feliaza vinetele pe lungime si se frig pe gratarul incins, pe ambele parti, apoi se scot pe o farfurie si se pudreaza cu sare.
  2. Se caleste ceapa taiata cat mai fin, adaugand apoi usturoiul pisat si carnea. cand carnea s-a rumenit, se adauga bulionul, rozmarinul, se amesteca bine si se opreste focul.
  3. Se unge cu ulei un vas termorezistent, se asaza un strat cu felii de vinete, unul de carne, altul de vinete si iarasi carne, avand grija ca ultimul strat sa fie de vinete.
  4. Se bat ouale cu laptele, apoi se adauga smantana si parmezanul. Se toarna compozitia peste  ultimul strat de vinete si se baga in cuptor, la foc iute, pentru 20 de minute. Se scoate tava din cuptor, iar daca stratul de deasupra s-a intarit, se presara pesmetul. Daca e inca moale, se mai lasa in cuptor 5-10 minute, iar dupa ce s-a presarat si pesametul se mai baga in cuptor inca 25 de minute, la foc moderat.

Recomandari

Mancaruri