- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tocana din carne de miel este o mancare delicioasa pe care o puteti considera o mancare de primavara deoarece este mult mai gustoasa cu ceapa verde.
Ingrediente
- 1 kg carne de miel
- 500 gr ceapa
- 175 ml ulei
- sare
- 1/4 lingurita cu boia dulce de ardei
- 175 ml suc de rosii
- patrunjel si marar
- 300 gr ciuperci
- 2 fire de usturoi verde
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Se curata, se spala si se portioneaza carnea de miel, se prajeste in ulei fierbinte pana se rumeneste. Se scoate pe un platou si se lasa la cald.
- Se curata ceapa, se taie in forma de pestisori si se caleste in uleiul in care s-a prajit carnea. Se adauga apa din cand in cand, iar cand a devenit transparenta se adauga suc de rosii, boia de ardei, usturoi tocat si se lasa sa fiarba acoperit.
- Se curata ciupercile, se spala trecand cu mana peste lamele in timp ce se tin sub jetul de apa, se pun la fiert intregi sau taiate jumatati in apa calda cu sare. Se scot dupa 15 minute, se scurg si se pun odata cu carnea si verdeata tocata in sosul de ceapa. Se fierb impreuna 15 minute,apoi se serveste mancarea fierbinte, cu mamaliga si vin alb sau rose.