Budinca de varza cu gris

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Budinca de varza cu gris este o mancare perfecta in zilele de post mai ales daca o serviti rece cand aromele se imbie perfect.

Ingrediente

    • 1 varza cruda
    • 2 cepe mari
    • 125 ml ulei
    • sare
    • 4-6 linguri cu gris
    • 2 linguri cu pesmet

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

  1. Se curata varza de foile vestede, se spala, se taie in patru si se fierbe un sfert de ora in apa cu sare. Se scoate, se scurge, se trece prin masina de tocat carne si se lasa in farfurie.
  2. Se curata ceapa, se toaca marunt, se caleste in ulei. Se pastreaza 2 linguri cu ulei pentru uns forma de budinca. Cand ceapa devine transparenta se pune varza in cratita si se calesc impreun, adaugand sare daca e nevoie.
  3. Grisul se rumeneste fara grasime intr-o tigaie, se stinge cu apa calda, se fierbe cateva minute, se lasa acoperit. Se unge o forma cu ulei, se tapeteaza cu pesmet, se asaza la baza amestecul de varza si ceapa, se pune grisul si se acopera cu alt strat de varza si se tine forma in cuptorul fierbinte 20 minute.
  4. Budinca se taie felii si se serveste calda.

Recomandari

Mancaruri