Sarmalute in cuib de varza

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sarmalutele in cuib de varza trebuie sa le incercati si dvs deoarece sunt delcioase si foarte gustoase.

Ingrediente

    • 500 gr carne de porc
    • 500 gr carne de vaca sau pasare
    • 200 gr slanina afumata
    • 1 felie franzela
    • 2 cepe
    • 3 verze murate
    • 500 gr carnati afumati
    • 125 gr orez
    • sare
    • 500 ml vin alb
    • 2 linguri bulion de rosii
    • 4-5 crengute de busuioc sau cimbru
    • piper

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

  1. Se da carnea prin masina de tocat, se amesteca omogen, se pun peste ea: orezul ales si spalat, felia de paine inmuiata si faramitata, ceapa tocata, bulionul de rosii, sare si piper macinat. Amestecul obtinut se framanta cu mana si se lasa 15minute la rece.
  2. Se spala varza foaie cu foaie, se lasa in apa rece o ora, se scurge, se taie bucati potrivit de mari (doar 2 verze).
  3. Partea mai tare a foii de varza se toaca si se pune intr-o oala adanca, in strat gros. Se invelesc sarmalute mici cat o nuca in foi de varza, se asaza cate 4-5 pe o foaie mare de varza, cu felii de carnat afumat intre ele. Foaia de varza se strange ca o sarma uriasa, se asaza pe stratul de varza tocata; se fac sarmale incontinuu pana se termina carnea si carnatii. Intre straturile de sarmale se pun crengute de busuioc sau de cimbru si felii de slanina afumata.
  4. Cuiburile de sarmalute se fierb cu apa calda indoita cu vin, se scad la cuptor 2 ore, apoi se servesc fierbinti, cu mamaliguta si vin alb.

Recomandari

Mancaruri