- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Cand doriti un preparat aromat, gustos atat cald cat si rece atunci este momentul sa incercati aceasta reteta de cartofi caliti cu ceapa. Daca doriti puteti adauga rozmarin sau oregano, pentru un plus de aroma si gust.
Ingrediente
- 1,5 kg cartofi
- 125 ml ulei
- 2-3 cepe tocate
- sare
- piper boabe
- 2-3 catei de usturoi
- patrunjel tocat
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6 persoane
- Se spala cartofii cu un burete aspru, se clatesc cu multa apa, se fierb in apa calda cu sare timp de 30 de minute. Se curata cat sunt calzi, se taie felii pe latul cartofului, se lasa deoparte.
- Se curata ceapa, se taie rondele subtiri, se spala in strecuratoare si se scurge bine, apoi se rumeneste in ulei. Se scot rondelele de ceapa in farfurie, iar in ulei se pun feliile de cartofi cu usturoi tocat, boabe de piper si sare. Se rumenesc timp de 5-10 minute, se scot pe platou cu piperul si usturoiul, se amesteca atent cu ceapa, se decoreaza cu patrunjel verde tocat fin.
- Cartofii caliti cu ceapa se servesc calzi langa salata de sezon, cu paine proaspata sau mamaliga calda sau rece.