- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ciolanul afumat cu fasole este delicios si aromat, pe placul tuturor.
Ingrediente
- 1 kg ciolan afumat de porc
- 50 ml ulei
- 1 lingura bulion
- 300 gr fasole boabe
- 1 ceapa
- 3 catei de usturoi
- foi de dafin
- marar verde
- patrunjel verde
- piper macinat
- cimbru
- sare
Instructiuni de preparare
- Fasolea se spala si se lasa la inmuiat cu o seara inainte. Se pune la fiert, cand clocoteste se arunca apa si se schimba, operatie care se repeta de doua ori.
- Se curata ciolanul, se taie carnea in bucati, care se oparesc in apa clocotita si se spala, apoi se pun la fiert. Ceapa se toaca si se inabusa in ulei cu o lingura de apa, apoi se adauga bulionul si se mai lasa pe foc un sfert de ora, dupa care se toarna peste fasole (la ultima apa). Se adauga 1-2 foi de dafin, sare, piper, cimbru si usturoi pisat. Se pune si carnea, lasandu-se sa mai fiarba un sfert de ora. Se serveste cald, cu verdeata tocata marunt.