Ciolan afumat cu fasole

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ciolanul afumat cu fasole este delicios si aromat, pe placul tuturor.

Ingrediente

    • 1 kg ciolan afumat de porc
    • 50 ml ulei
    • 1 lingura bulion
    • 300 gr fasole boabe
    • 1 ceapa
    • 3 catei de usturoi
    • foi de dafin
    • marar verde
    • patrunjel verde
    • piper macinat
    • cimbru
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Fasolea se spala si se lasa la inmuiat cu o seara inainte. Se pune la fiert, cand clocoteste se arunca apa si se schimba, operatie care se repeta de doua ori.
  2. Se curata ciolanul, se taie carnea in bucati, care se oparesc in apa clocotita si se spala, apoi se pun la fiert. Ceapa se toaca si se inabusa in ulei cu o lingura de apa, apoi se adauga bulionul si se mai lasa pe foc un sfert de ora, dupa care se toarna peste fasole (la ultima apa). Se adauga 1-2 foi de dafin, sare, piper, cimbru si usturoi pisat. Se pune si carnea, lasandu-se sa mai fiarba un sfert de ora. Se serveste cald, cu verdeata tocata marunt.

Recomandari

Mancaruri