- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ciulamaua cu branzeturi la cuptor este un preparat rafinat, delicat pe care maca o data ar trebui sa il incercati si dvs.
Ingrediente
- 170 gr mozzarella
- 80 gr emmentaler
- 50 gr parmezan
- 180 gr gorgonzola
- 1 cub de unt
- 500 ml lapte
- 1 lingura faina
- 200 gr ciuperci de padure
- sare
Instructiuni de preparare
- Pune untul la incins intr-o tigaie, si ca sa nu se arda adauga 1 lingura de ulei de masline. caleste 2 minute in unt , ciupercile taiate marunt, adauga faina, amesteca bine si tine pe foc cateva minute.
- Prepara sosul bechamel: toarna laptele peste comozitia din tigaie si amesteca continuu, la foc mic, ca sa nu faca cocoloase.Adauga gorgonzola maruntita si amesteca bine.
- Separat, taie mozzarella si emmentalerul cubulete, rade parmezanul si adauga-le peste sosul cu ciuperci. Adauga sare si pune compozitia in forme de sufleu unse cu unt.
- Baga formele la cuptor 20 de minute, pana capata o cloare aurie. Decoreaza cu marar verde tocat si serveste alaturi de salata verde.