Ciulama de ciuperci

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ciulamaua de ciuperci poate fi de post, ca aceasta reteta, sau se poate prepara si cu lapte si smantana, pentru un gust mai bogat si o aroma mai intensa.

Ingrediente

    • 500 gr ciuperci
    • 2 linguri faina
    • patrunjel verde
    • 4 linguri ulei
    • piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Ciupercile se spala, se taie mai marunt si s epun la fiert acoperite cu apa. Dupa 20 de minute, cand sunt fierte, se strecoara, iar zeama se pastreaza.
  2. In uleiul incins se pune faina, se lasa 4 minute, fara sa se arda si se stinge cu zeama  in care au fiert ciupercile. Se adauga apa pentru a subtia sosul si se lasa sa dea in clocot. Se adauga ciupercile si se mai lasa 10 minute sa fiarba impreuna, apoi se  adauga sare si piper si se opreste focul.
  3. Ciulamaua de ciuperci se serveste rece sau calda cu patrunjel verde presarat deasupra.

Recomandari

Mancaruri