Carne de vita cu praz- muntenesc

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Mancarea de carne de vita si praz se poate prepara si cu cateva masline sarate, fara sa mai fie nevoie sa adaugati sare.

Ingrediente

    • 500 gr carne de vita
    • 1 lingura pasta de tomate
    • ulei
    • 20 fire de praz
    • 1/2 lingurita faina
    • 1 lingurita zahar

Instructiuni de preparare

  1. carnea se taie bucatele si se prajeste in ulei, se adauga 2  pahare cu apa si se lasa sa fiarba, acoperind cratita cu capac.
  2. Prazul se curata de partea verde, se taie partea alba in bucati lungi cat un deget, care se oparesc, se strecoara si se pun in ulei fierbinte sa se rumeneasca pe toate partile.
  3. Cand carnea este aproape fiarta se toarna prazul, se acopera cu capac si se lasa sa fiarba impreuna.
  4. Cand prazul este fiert pe jumatate se adauga pasta de tomate si faina inmuioata in putina apa, si zaharul. Se adauga sare si se lasa sa fiarba pana scade sosul.
  5. Sosul este mai bun daca zaharul se arde si se stinge cu 3 linguri de vin.

Recomandari

Mancaruri