- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Mancarea de carne de vita cu arpagic este un preparat usor, dietetic pe care merita sa il preparati datorita aromei fine a arpagicului.
Ingrediente
- 1 kg carne de vita
- 1 lingura pasta de tomate
- 1 ceapa
- 6 rosii
- 1 lingura otet
- 500 gr arpagic
- 150 ml vin
- 2 catei de usturoi
- piper macinat
- sare
- 1 foaie de dafin
- ulei
Instructiuni de preparare
- Carnea taiata bucatele se pune cu ceapa tocata intr-o cratita cu ulei si se lasa acoperita sa se prajeasca. Se adauga pasta de tomate, sare, piper macinat, vinul, apa fierbinte cat sa acopere carnea si se lasa sa fiarba inabusit.
- Se curata arpagicul si se caleste putin in ulei, apoi se rastoarna in cratita cu carne. Se adauga o lingura de otet si foaia de dafin, se taie rosiile in doua se curata de seminte si pielite si se asaza peste mancare, apoi se adauga usturoiul tocat. Se da mancarea la cuptor si se lasa sa fiarba pana cand carnea este fiarta si sosul scazut.