- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tocana ardeleneasca de vita este o mancare satioasa pe care trebuie sa o preparati si dvs.Daca doriti o puteti prepara cu carne de porc sau curcan.
Ingrediente
- 600 gr carne macra de vita
- 100 gr ciuperci
- 100 gr slanina sarata
- 600 ml apa
- patrunjel verde
- 4 linguri pasta de tomate
- 6 linguri ulei
- 2 catei de usturoi
- 2 cepe mari
- 400 ml vin rosu
- 1 frunza de telina
- 1 lingurita faina
- piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Carnea curatata de pielite se taie bucati care se pun intr-o cratita cu 3 linguri de ulei si se lasa pe foc mic, pana cand bucatile de carne s-au albit pe toate partile, intorcandu-le cu lingura, apoi se rumenesc putin, pe foc mai mare. Se face apoi din nou focul mic, se adauga cepele taiate jumatati daca sunt mari iar daca sunt mici se lasa intregi.
- Cand totul s-a rumenit se adauga usturoiul zdrobit si o lingura cu faina, se amesteca, se mai pune vinul rosu, pasta de tomate, 200 ml apa slanina taiata bucatele mai grose si rumenite in 3 linguri de ulei. Se acopera cratita cu capac si se introduce la cuptor sa fiarba.
- Restul de apa se mai adauga pe masura ce scade sosul.Daca carnea este batrana se fierbe cam 3 ore. Cand este aproape gata se adauga ciupercile, sare, piper macinat, patrunjel verde tocat si se mai fierbe cam 20 de minute.
- cand apa a scazut si sosul este potrivit se poate servi.