Tocana ardeleneasca de vita

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tocana ardeleneasca de vita este o mancare satioasa pe care trebuie sa o preparati si dvs.Daca doriti o puteti prepara cu carne de porc sau curcan.

Ingrediente

    • 600 gr carne macra de vita
    • 100 gr ciuperci
    • 100 gr slanina sarata
    • 600 ml apa
    • patrunjel verde
    • 4 linguri pasta de tomate
    • 6 linguri ulei
    • 2 catei de usturoi
    • 2 cepe mari
    • 400 ml vin rosu
    • 1 frunza de telina
    • 1 lingurita faina
    • piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Carnea curatata de pielite se taie bucati care se pun intr-o cratita cu 3 linguri de ulei si se lasa pe foc mic, pana cand bucatile de carne s-au albit pe toate partile, intorcandu-le cu lingura, apoi se rumenesc putin, pe foc mai mare. Se face apoi din nou focul mic, se adauga cepele taiate jumatati daca sunt mari iar daca sunt mici se lasa intregi.
  2. Cand totul s-a rumenit se adauga usturoiul zdrobit si o lingura cu faina, se amesteca, se mai pune vinul rosu, pasta de tomate, 200 ml apa slanina taiata bucatele mai grose si rumenite in 3 linguri de ulei. Se  acopera cratita cu capac si se introduce la cuptor sa fiarba.
  3. Restul de apa se mai adauga pe masura ce scade sosul.Daca carnea este batrana se fierbe cam 3 ore. Cand este aproape gata se adauga ciupercile, sare, piper macinat, patrunjel verde tocat si se mai fierbe cam 20 de minute.
  4. cand apa a scazut si sosul este potrivit se poate servi.

Recomandari

Mancaruri