- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ciulamaua de ciuperci este o mancare delicioasa si gustoasa, pe care o puteti servi ca fel principal, sau ca garnitura alaturi de o friptura slaba.
Ingrediente
- 2 kg ciuperci
- 150 gr faina
- 200 gr cascaval
- 200 gr unt
- 400 gr smantana
- 1 legatura patrunjel verde
- sare
- piper macinat
Instructiuni de preparare
- Ciupercile se curata, se spala si se taie felii subtiri. Se fierb in apa cu sare timp de 20de minute, dupa care se scurg bine intr-o sita.
- Faina se caleste in 150 gr de unt topit, avand grija sa nu se arda, apoi se stinge cu apa in care au fiert ciupercile. Se amesteca bine pana ce se leaga si se toarna peste ciuperci. Se fierbe inca 10 minute, se adauga smantana, piperul, sarea si se presara cu patrunjel verde tocat fin.
- Ciulamaua de ciuperci se serveste fierbinte, cu unt si cascaval ras pe deasupra.