- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ciulama de ciuperci este delicioasa, dar daca o preparat ca atare, de post, veti observa aroma intens a ciupercilor. Daca vreti sa nu fie de post, inlocuiti apa cu lapte dulce si, la final, adaugati o lingura de smantana.
Ingrediente
- 500 rg ciuperci proaspete
- 3 linguri faina
- 2 catei de usturoi
- ulei
- 1 ceapa
- 200 ml apa
- 1 legatura patrunjel verde
- piper
- sare
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 portii
Timp de preparare 40 minute
- Curata ceapa, spal-o apoi toac-o marunt si caleste-o in ulei. Adauga ciupercile curatate si taiate lamele subtiri. Presara putina sare, acoepra cratita cu capac si lasa sa se inabuse.
- Toarna usor apa calduta, iar dupa 2 minute, incorporeaza faina treptat, amestecand continuu ca sa nu se formeze cocoloase. Lasa sa dea in cateva clocote, amestecand continuu, ca sa nu se prinda.
- Spre final, pune usturoiul zdrobit, putin patrunjel verde tocat si putin piper macinat si, dupa 2 clocote opreste focul si lasa sa se racoreasca inainte de a o servi.