Ciuperci cu creveti

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ciupercile cu creveti se pot servi calde ca fel principal, sau reci ca aperitiv. Daca doriti puteti inlocui crevetii cu carne de pui sau peste.

Ingrediente

    • 300 gr ciuperci
    • 150 ml vin alb
    • zeama de lamaie
    • ulei de masline
    • 150 gr creveti
    • 1 capatana de usturoi
    • 1 foaie de dafin
    • patrunjel verde
    • piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Crevetii se curata si se taie felii. Ciupercile se spala, se inlatura piciorusele care se toaca marunt, iar palariile se lasa intregi.
  2. Se pune putin ulei la incins, in care se calesc putin crevetii, apoi se adauga piciorusele de la ciuperci tocate, doi catei de usturoi tocati, o foaie de dafin si doua linguri de vin. Se lasa totul sa fiarba, la foc mediu pana cans scade si se potriveste gustul de sare si piper.
  3. Se umple palariile de la ciuperci cu amestecul de creveti, se pun intr-o tava si se pun intre ele felii de usturoi. Se stropeste totul cu zeama de lamaie.
  4. Din restul de vin, 200 ml de apa si o lingura de ulei se prepara un sos care se toarna peste ciuperci. Se baga tava in cuptor pentru 20 de minute, la foc moderat.
  5. Ciupercile cu creveti se servesc calde, cu patrunjel verde tocat deasupra.

Recomandari

Mancaruri