- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ciupercile cu creveti se pot servi calde ca fel principal, sau reci ca aperitiv. Daca doriti puteti inlocui crevetii cu carne de pui sau peste.
Ingrediente
- 300 gr ciuperci
- 150 ml vin alb
- zeama de lamaie
- ulei de masline
- 150 gr creveti
- 1 capatana de usturoi
- 1 foaie de dafin
- patrunjel verde
- piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Crevetii se curata si se taie felii. Ciupercile se spala, se inlatura piciorusele care se toaca marunt, iar palariile se lasa intregi.
- Se pune putin ulei la incins, in care se calesc putin crevetii, apoi se adauga piciorusele de la ciuperci tocate, doi catei de usturoi tocati, o foaie de dafin si doua linguri de vin. Se lasa totul sa fiarba, la foc mediu pana cans scade si se potriveste gustul de sare si piper.
- Se umple palariile de la ciuperci cu amestecul de creveti, se pun intr-o tava si se pun intre ele felii de usturoi. Se stropeste totul cu zeama de lamaie.
- Din restul de vin, 200 ml de apa si o lingura de ulei se prepara un sos care se toarna peste ciuperci. Se baga tava in cuptor pentru 20 de minute, la foc moderat.
- Ciupercile cu creveti se servesc calde, cu patrunjel verde tocat deasupra.