- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Puiul la tava cu masline este un preparat rapid, foarte gustos si plin de arome si vitamine.
Ingrediente
- 1 piept de pui
- 1 ardei gras galben
- 3 fire de usturoi verde
- 150 gr masline negre fara samburi
- 2 cepe
- 100 ml ulei
- 1 ardei gras rosu
- 1 rosie
- 200 gr orez basmati
- 100 gr mazare
- 2 morcovi
- piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Spala pieptul de pui, indeparteaza grasimea, apoi taie-l cubulete. Intr-o tigaie, incinge uleiul, adauga o ceapa tocata si caleste-o pana devine sticloasa, apoi adauga carnea si lasa sa se inabuse. Adauga orezul si 2 cani de apa si putina sare, si amesteca din cand in cand.
- Toaca restul de ceapa marunt, taie morcovii i fasii, ardeii in rondele si rosia in felii mai groase. Cand orezul este gata, ia-l de pe foc, pune compozitia intr-o tava termorezistenta, adauga usturoiul verde tocat si celelate legume, iar la final maslinele.
- Baga tava in cuptorul incins, iar dupa 10 minute scoate din cuptor si serveste imediat.