- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Budinca de somon este un preparat foarte gustos si aromat pe aare trebie sa il incercati si dvs!
Ingrediente
- 200 gr somon proaspat
- 200 gr smantana
- 50 gr unt
- 100 gr branza cu mucegai
- 1 lingura faina
- 3 cartofi
- 100 ml lapte
- 100 gr parmezan
- 1 legatura marar verde
- 2 linguri ulei
- 2 lamai
- sare
Instructiuni de preparare
- Cartofii se spala, poai se pun la fiert in coaja in apa cu sare, timp de 20 de minute. Dupa ce s-au fiert se scurg de apa si se lasa sa se racoreasca.
- Intr-o craticioara se pune la foc mic untul cu laptele. Se adauga faina, amestecand ca sa nu se formeze cocoloase, apoi se adauga smantana, branzeturile rase si mararul tocat marunt.
- Separat, se spala pestele, se taie in cucatele si se stropesc cu lamaie. Se pun bucatelele de peste la calit in ulei cel mult 2 minute.
- Cartofii se curata de coaja si se taie felii mai grose care se pun intr-un vas termorezistent uns cu ulei. Peste cartofi se toarna compozitia lichida, deasupra se pun bucatelele de peste si se baga tava in cuptor pentru 20 de minute.
- In momentul servirii budinca se stopeste cu zeama proaspata de lamaie, pentru o aroma mai racoritoare.