- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ficateii de pui cu legume sunt foarte gustosi si plin de vitamine, acest preparat avand un continuta ridicat de fier, este recomandat copiilor.
Ingrediente
- 800 gr ficatei de puui
- 2 ardei grasi galbeni
- 2 cepe
- 1 litru lapte
- 2 ardei grasi rosii
- coriandru
- ulei
- nucsoara
- sare
Instructiuni de preparare
- Se spala ficateii in cateva ape, apoi se fierb in lapte cu putina sare.
- Separat, se curata ardeii de cotor si seminte si se spala cu apa rece. Ceapa se taie julien, iar ardeii in fasii nu prea subtiri. Se pune ulei la incins intr-o tigaie si se caleste ceapa, pana cand devine translucida, apoi se adauga ardeii si se lasa sa se caleasca pana se inmoaie.
- Cand ficateii sunt fierti, se scot pe o farfurie si se lasa sa se raceasca.
- In alta tigaie, se incind 4 linguri de ulei in acre se rumenesc ficateii, apoi se pun peste legumele calite, se adauga sare, piper, coriandru si nucsoara, se amesteca bine, apoi se ia de pe foc si se poate servi.