- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Gaina umpluta este un preparat pe cat de spectaculos, pe atat de usor de preparat.
Ingrediente
- 1 gaina
- 200 ml vin alb
- 200 gr ficatei de pasare
- 1 ardei gras
- ulei
- 1 kg cartofi
- 1 ceapa
- 5 ciuperci
- foi de dafin
- sare
Instructiuni de preparare
- Spala gaina, scoate-i maruntaiele si freac-o cu sare. Spala ficateii in cateva ape, apoi taie-i in bucati.
- Taie ceapa in bucati mari, ardeiul in felii si ciupercile in cuburi. Incinge uleiul si caleste ceapa, pune ardeiul, ficatul, apoi adauga ciupercile, putina sare si lasa sa se caleasca pana scade zeama.
- Cu amestecul obtinut umple gaina, coase-o si pune-o intr-o tava de copt. Unge-o cu ulei, toarna in tava o cana cu apa si vinul, adauga 3 foi de dafin si bag-o in cuptorul incins pentru 90 de minute.
- Cu 30 de minute inainte de a o scoate din cuptor, adauga putina apa si cartofii curatati.