- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ciupercile fripte cu rosii felii este un preparat de vara, usor si apetisant.
Ingrediente
- 1 kg ciuperci mijlocii
- 4-6 rosii bine coapte
- sare
- piper macinat
- 6-10 frunze de busuioc si marar - tocate impreuna
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Se curata ciupercile de resturile de frunze, se spala, se indeparteaza coditele, se spala iar si se pun la scurs in sita. Se pun sa se friga pe plita fierbinte, pe o tabla curata sau in tava de aragaz.
- Cand s-au inmuiat si pot fi consumate (se tin 15 minute la foc potrivit) se sareaza si se pipereaza, se impart in farfurii, se inconjoara cu felii de rosii taiate pe latul legumei si cu tocatura de codite de ciuperci (care s-au fiert separat, cu putina apa). Se presara busuioc si marar tocat pester rosii, se servesc imediat, cu paine neagra proaspata.