Ciuperci umplute cu carne- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ciupercile umplute cu carne este un preparat traditional din Ardeal, foarte aromat si satios.

Ingrediente

    • 300 gr carne de porc
    • 2 linguri orez
    • 150 gr smantana
    • 2 linguri untura
    • 400 gr ciuperci mari
    • 2 linguri faina
    • 1 ceapa
    • patrunjel verde
    • piper macinat
    • boia de ardei
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Ceapa tocata se caleste in o lingura de untura, se adauga treptat carnea tocata, sarea, piperul, verdeata taiata si coditele de ciuperci tocate. Separat se fierbe orezul in apa cu putina sare, si cand este  fiert se adauga in ceapa calita.
  2. Se umplu ciupercile cu compozitia rezultata si se dau la cuptor, intr-o tava unsa cu untura. Se caleste faina in untura ramasa, se adauga boiaua si se stinge cu zeama de carne sau lapte, apoi se adauga smantana.
  3. Ciupercile se servesc cu sosul fierbinte, turnat deasupra.

Recomandari

Mancaruri