- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Mancarea cu carne de porc si varza dulce este o mancare traditionala din Banat, foarte gustoasa si satioasa.
Ingrediente
- 650 gr piept de porc
- 2 kg varza dulce
- 3 linguri faina
- boia dulce
- ceapa
- 1 litru suc de rosii
- ulei
- 200 gr smantana
- sare
Instructiuni de preparare
- Se taie carnea in bucati potrivite, se sareaza si se prajeste in ulei. Se scoate apoi intr-o strachina. In grasimea ramasa se caleste ceapa si se adauga varza tocata marunt si bucatelele de carne.
- In alt vas, din suc de rosii, faina, smantana, sare si boia, se pregateste un sos care se toarna peste amestecul din cratita.
- Se potriveste de sare si se lasa sa fiarba pe plita la foc potrivit, pana cand devine frageda carnea.