- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tocanita de trufandale este o mancare banateana de iarna, foarte gustoasa si apetisanta.
Ingrediente
- muschi de porc
- supa de carne
- usturoi
- ardei gras
- cartofi
- castraveti
- faina
- buion
- rosii
- ardei iute
- conopida
- sare
Instructiuni de preparare
- Intr-o cratita se rumenesc, in unt, felii subtiri de muschi de porc. In grasimea ramasa se caleste faina, care se va stinge apoi cu zeama de carne in care s-au pus si cateva picaturi de bulion, usturoi pisat si ardei iute.
- Intr-un vas mai mare se pun cateva rosii carnoase si ardei grasi taiati in patru, cartofi fierti, bucati de conopida data in clocot in apa cu sare, castraveti proaspeti, taiati marunt. Peste acestea se toarna sosul si se adauga feliile de carne.
- Tocanita se scade in cuptor. Merge cu mamaliga fierbinte.