- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tocana banateana cu carne si galuste este usor de preparat si foarte gustoasa.
Ingrediente
- 800 gr carne de porc
- 200 gr rosii decojite in bulion
- 200 gr faina
- 1 lingurita boia dulce
- piper macinat
- 2 cepe
- 180 ml ulei
- 2 oua
- 1 legatura verdeata
- sare
Instructiuni de preparare
- Carnea se taie in bucati mici, se condimenteaza cu sare si piper si se prajeste in ulei. Peste ea, se adauga ceapa tocata, se mai prajeste putin, pana ce devine ceapa sticloasa, apoi se stinge cu rosiile in bulion, care au fost trecute printr-o sita, se adauga boia, sare si apa si se lasa sa fiarba, la foc domol.
- Din faina, oua, sare si putina apa se prepara o coca din care se rup bucatele de marimea unei alune, care se rotunjesc intre palme si se fierb impreuna cu tocana, cel putin 30 de minute.