- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Soriciul umplut este un preparat banatean, specific sarbatorilor de iarna, pe care il puteti prepara cu orice fel de umplutura doriti.
Ingrediente
- 1 kg carne de porc de la cap si limba, tocata
- 800 gr carne macra de porc
- 1 foaie mare de sorici
- 5 oua
- 1 capatana de usturoi
- 2 linguri pasta de tomate
- 3 morcovi
- 5 cepe
- 2 linguri untura
- 200 ml vin
- 3 linguri varza tocata
- cimbru
- boia de ardei
- piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Ceapa se taie felii subtiri si se prajeste in untura. Dupa ce s-a rumenit, se adauga carnea si se lasa la prajit cam 30 de minute, amestecand destul de des. Peste carne, se pun morcovul ras si usturoiul tocat.
- Cand toata compozitia s-a inmuiat si s-a colorat, se raceste si se amesteca cu varza, vinul, pasta de rosii, ouale, sarea, piperul, boiaua si cimbrul.
- Pasta rezultata se pune in soriciul cusut punga, care se inchide si se da la cuptor intr-o tava unsa cu untura.