- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Conopida cu carne de pasare este o mancare deliciasa, aromata si plina de vitamine.
Ingrediente
- 1 conopida
- carne de pasare (1 pui, 1 piept de pasare mai mare, 1/2 rata )
- 2 rosii sau 1 pahar cu suc de rosii
- 1 ceapa
- 2-3 catei de usturoi
- 150 ml ulei
- marar tocat
- sare
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Cureti conopida de pe cotor, pastrezi buchetele intregi, o speli cu apa multa si o pui la fiert in apa care clocoteste. Faci focul mic, pui 1 lingurita de sare si fierbi 10 minute, apoi aruncii apa si folosesti doar conopida.
- Calesti carnea de pasare in ulei, dupa ce ai curatat-o, ai spalat-o si ai sarat-o putin sau ai condimentat-o. Scoti carnea cand s-a rumenit si o lasi la cald.
- Toci ceapa si usturoiul, le pui in uleiul in care s-a facut carnea, stingi cu suc de rosii cand ceapa a devenit transparenta, acoperi cratita si lasi sa fiarba alt 15 minute, dupa care pui conopida si carnea.
- Le fierbi acoperit pana cand carnea este patrunsa. Presari marar tocat si servesti mancarea calda, cu paine proaspata si vin demisec.