- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tocana de vinete este o mncare de post satioasa si plina de vitamine, pe care trebuie sa o incercati.
Ingrediente
- 300 gr ceapa
- 1 capatana deusturoi
- 6 vinete
- 500 gr rosii
- piper macinat
- 100 ml ulei
- sare
Instructiuni de preparare
- Se taie vinetele in bucati, cu un cutit inoxidail si le oparesti in apa cu sare, apoi le scurgi si le prajesti pe rand in ulei incins. In acelasti ulei, la final se celeste ceapa curatata si taiata marunt.
- Cand ceapa s-a rumenit, adaugi usturoiul pisat, vinetele, rosiile decojite, apa calda, sare si piper. Lasi sa fiarba totul 5 minute pe foc dupa care bagi cratita la cuptor pana se rumeneste deasupra si zeama scade la jumatate.