Iahnie de fasole cu gasca afumata

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Iahnia de fasole cu gasca afumata este o mancare banateana foarte gustoasa si aromata.

Ingrediente

    • 150 gr pastrama afumata de gasca
    • 100 gr costita afumata
    • 300 gr ciolan afumat de porc
    • 100 gr carnati afumati
    • 400 gr fasole boabe
    • 1 lingura untura de gasca
    • 1 morcov
    • 2 legaturi marar
    • 150 ml vin alb dulce
    • 4 catei de usturoi
    • pasta de ardei
    • 1 ardei gras
    • 1 ceapa
    • 1 legatura tarhon
    • 100 gr bulion de rosii
    • 2 foi de dafin
    • piper boabe

Instructiuni de preparare

  1. Fasolea inmuiata de cu seara in apa rece se fierbe in 3 litri de apa impreuna cu ciolanul si pastrama taiata in bucati si piperul boabe. Se adauga zarzavatul ras, carnatii si costita taiate bucati, untura de gasca, usturoiul si tarhonul pisate, pasta de ardei si vinul.
  2. Cand a fiert, ciolanul se dezoseaza, iar bucatile de carne se pun inapoi in fasole. Apoi se adauga si bulionul. Se mai da intr-un clocot, se presara deasupra mararul tocat si se serveste fierbinte.

Recomandari

Mancaruri