- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ghiveciul de legume la cuptor este o mancare nemaipomenita in zilele de post, pentru ca este satioasa, aromata si foarte usor de preparat.
Ingrediente
- 1 telina
- 5 cartofi
- 1 tulpina de rubarba
- 100 gr fasole verde
- 4 morcovi
- 1 pastarnac
- 4 rosii
- 2 gulii
- 120 gr mazare
- patrunjel verde
- marar verde
- piper macinat
- 200 ml ulei
- sare
Instructiuni de preparare
- Toate legumele (mai putin rosiile) se curata, se spala si se taie cubulete, apoi se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce se inmoaie putin, se strecoara, pastrandu-se zeama. Rosiile se taie felii.
- Intr-o cratita unsa cu untura, se asaza legumele si se potrivesc impreuna cu feliile de rosii. Se adauga piperul, smantana si zeama ramasa de la fiert, dupa care se da la cuptor.