Ciolan de porc cu cartofi natur

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ciolanul de porc cu cartofi natur este un preparat banatean gustos si satios, perfect pentrumasa de pranz.

Ingrediente

    • 1 kg ciolan de porc
    • 2 cepe
    • 300 gr rosi decojite in bulion
    • cimbru
    • 500 gr cartofi
    • 50 ml ulei
    • 1 legatura patrunjel verde
    • piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Ciolanul se curata, se taie carnea in bucati potrivite ca marime, se oparesc in apa clocotita, apoi se spala.
  2. Ceapa se taie julien, apoi se inabusa in ulei incins, cu putina apa. Se adauga rosiile, se lasa vreo 10 minute sa fiarba inabusit, dupa care se pun bucatile de carne si se toarna bulionul, introducand vasul la cuptor. Dupa 15-20 de minute, se scoate din cuptor, se toarna 1 litru de apa, se sareaza, se pipereaza si se lasa la fiert la foc potrivit.
  3. Cartofii se curata, se spala, se taie felii cuburi cu latura de 3 cm si se fierb, apoi se pun pe o tava si se dau la cuptor, cat sa se rumeneasca putin. Ciolanul se serveste cald, cu cartofi si patrunjel tocat.

Recomandari

Mancaruri