- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Reteta de conopida cu ciuperci la cuptor este una avantajoasa, atat di privinta ingredientelor cat si a timpului de preparare. Conopida cu ciuperci poate ajunge una din retetele preferate tocmai din aceste motive.
Ingrediente
- 1 conopida
- 200 gr unt
- 150 gr cascaval ras
- 2 linguri faina
- 200 gr ciuperci
- 100 gr sunca prasata
- 2 galbenusuri
- 325 ml lapte
Instructiuni de preparare
- Se fierbe conopida intreaga in apa cu sare si apoi se desface in buchetele. Ciupercile taiate felii se calesc in 30 gr unt. Sunca se taie cubulete mici.
- Se face un sos alb din 50 gr unt, faina si lapte. Se ia un vas termorezistent, se unge bine cu unt, se asaza buchetelele de conopida, se presara cu cascaval ras, apoi se asaza un strat de ciuperci, se adauga sare, bucatele de unt si se toarna sosul alb in care s-au amestecat cubuletele de sunca, cascavalul ras si doua galbenusuri.
- Se introduce vasul la cuptor si cand compozitia este rumenita, se scoate din cuptor si se serveste.