- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
In ciuda numelui scortos, anghenahtul de puie se face foarte simplu, e usoara , ideala c?nd legumele verii s-au terminat si exista relativ putine optiuni de a da o nota de proaspat meniului nostru cel de toate zilele.
Ingrediente
- 1 pui
- 1 lingura faina
- 1 ceapa
- 30 gr unt
- zeama de lamaie
Instructiuni de preparare
- Se spala puiul, se taie bucati, dupa care se inabuse intr-o cratita cu unt, pe foc mic, impreuna cu ceapa tocata, apoi se adauga 400 ml de apa si se lasa sa fiarba, la foc mc.
- Se face un sos alb din unt si faina, stins cu supa din care a fiert puiul, sos care se toarna apoi peste bucatile de pui. Se adauga zeama de lamaie dupa gust, se lasa sa mai fiarba putin pana scade, dupa care se poate servi.