- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Conopida cu ciuperci la cuptor este un preparat delicios si aromat, pe care il puteti servi chiar si rece, a doua zi la micul dejun.
Ingrediente
- 1 kg conopida
- 130 gr unt
- 200 ml lapte
- 500 gr rosii
- otet
- 300 gr ciuperci
- 3 linguri faina
- 3 oua
- 200 gr cascaval
- pesmet
- piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Conopida se desface buchetele, care se spala sub jet de apa rece, apoi se firb in apa cu sare si 1 lingura de otet. Dupa 7-8 minute de fiert se scurg buchetelele de conopida si se pun intr-un vas termorezistent uns cu unt si presarat cu pesmet.
- Ciupercile se spala, apoi se taie in feliute care se calesc apoi in putin unt. Din unt, faina si lapte se face un sos alb, la care se adauga sare si piper, dupa gust. Dupa ce sosul s-a racit, se adauga ouale batite, ciupercile si 100 rg de cascaval ras. Rosiile se curata de coaja si de seminte, apoi se pun in vas, peste bucatile de conopida.
- Se toarna sosul, se presara sertul de cascaval ras si cateva bucatele de unt, apoi se baga vasul la cuptor pentru 30 de minute.
- Cand cascavalul devine auriu preparatul este gata si se serveste cald sau rece cu smantana sau sos de rosii.