- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Budinca de carne este un preparat delicios si foarte satios, pe care il puteti servi si rece, a doua zi, insotit de legume sau de o salata de sezon.
Ingrediente
- 500 gr carne de vita
- 2 oua
- 1 lingura ulei
- 1 lingura sos de rosii
- pesmet
- 2 cepe
- 100 ml lapte
- 5 catei de usturoi
- sare
- 50 gr unt
- pesmet
- 1/2 lingurita faina
Instructiuni de preparare
- Se taie carnea felii si se pune impreuna cu ceapa tocata amrunt, intr-o cratita cu unt sau ulei si se lasa acoperita cu capac, sa se rumneasca putin. Se toarna sosul de rosii, usturoiul taiat feliute, putina sare si se lasa sa se mai rumeneasca, adaugand faina si 1 ceasca de apa fierbinte. Se amesteca compozitia care se acopera cu capac si se fierbe pana scade sosul la jumatate, apoi se da deoparte si, dupa ce s-a racit se da prin masina de tocat si carnea si sosul.
- Se bat ouale, se adauga laptele si apoi se amesteca cu tocatura de carne, apoi se toarna totul intr-un vas termorezistent uns cu ulei si tapetat cu pesmet. Se pune vasul in baie de apa fierbinte si se introduce la cuptor. Dupa ce s-a copt, budinca se rastoarna pe un platou si se decoreaza cu garnitura de legume.