Budinca de carne si vinete

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Budinca de carne si vinete este un preparat pe care trebuie sa il incercati deoarece este foarte aromat si gustos.

Ingrediente

    • 250 gr carme
    • 50 gr cascaval ras
    • 1/2 lingura sos alb
    • patrunjel verde
    • 2 vinete
    • ulei
    • 4 rosii
    • 1 ceapa
    • faina
    • sare
    • piper macinat

Instructiuni de preparare

  1. Vinetele se spala, se taie felii subtiri, apoi se presara cu sare si se lasa jumatate de ora ca sa isi lase amareala. Se scurg vinetele de apa, se tavalesc prin faina, apoi se prajesc in ulei fierbinte, pe ambele parti.
  2. Se pun intr-o cratita 3-4 linguri de ulei, se adauga ceapa tocata si carnea data prin masina de tocat, se presara o lingurita sara de faina,se amesteca, apoi se adauga rosiile taiate si curatate de pielite si seminte, sare, piper si se amesteca bine. Se lasa pe foc pana scade apa lasata de rosii, se adauga o ceasca cu apa fierbinte si se lasa sa fiarba pana scade apa si carnea incepe sa se rumeneasca. Se aduaga sosul alb si patrunjelul tocat fin, apoi se amesteca bine in compozitie.
  3. Se pune intr-o cratita un strat de felii de vinete prajite, un strat de compozitie de carne si tot asa alternativ pana se termina si vinetele si carnea, avand grija ca ultimul rand sa fie cu felii de vinete. Se introduce cratita la cuptor pentru 40 de minute, apoi se poate servi.

Recomandari

Mancaruri