- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sarmalele moldovenesti trebuie sa le incercati pentru ca numai bune la mesele alaturi de cei dragi.
Ingrediente
- 1 varza
- 150 gr carne afumata
- 500 gr carne tocata porc + vita
- 50 gr slanina afumata
- 250 ml bors
- 1 ceapa
- 1 ardei gras
- 50 gr unt
- 50 ml lapte
- marar
- cimbru
- 50 gr untura
- 250 ml supa de carne
- 150 gr miez de paine
- 2 rosii
- 1 ou
- 250 gr bulion
- 250 ml vin alb
- patrunjel
- sare
- piper
Instructiuni de preparare
- Carnea tocata se amesteca cu painea inmuiata in lapte si stoarsa, ceapa prajita in unt, oul, verdeata, sarea si piperul.
- Cu compozitia rezultata se umplu foile de varza oparite in bors si se ruleaza. Restul de varza se toaca fideluta si se pune un strat pe fundul vasului uns cu unt si untura. Apoi, se asaza felii de rosii, bucati de ardei gras, felii de muschi afumat, piper boabe si cimbru. Se asaza straturi sarmale- varza, astfel incat ultimul sa fie de varza acoperita cu felii de rosii.
- Se prepara un sos din bors, bulion, zeama de carne, lapte si vin alb si se toarna peste sarmale, apoi se da la cuptor. Se servesc cu smantana si ardei iute.