- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Budinca de ciuperci este un preparat foarte gustos, pe care il puteti imbunatati cu putina ceapa adaugata in momentul cand caliti ciupercile.
Ingrediente
- 500 gr ciuperci
- 5 oua
- 2 linguri pline cu faina
- 150 gr unt
- 200 gr smantana groasa
- 1 lingura pesmet
- 1 legatura patrunjel verde
Instructiuni de preparare
- Se spala ciupercile in mai multe ape, apoi se toaca marunt si se calesc in 50 gr unt impreuna cu patrunjelul tocat marunt.
- Separat 80 gr unt se freaca bine cu 5 galbenusuri, se adauga smantana, pesmetul, faina, ciupercile calite, apoi se amesteca totul cu albusurile batute spuma tare.
- Se toarna toata compozitia intr-o forma termorezistenta unsa cu unt, presarata cu pesmet si se fierbe in baie de apa o ora, acoperita cu folie de aluminiu sau cu capac, la cuptor.