Budinca de conopida-varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Budinca de conopida este unul din preparatele cele mai sanatoase, fiind gustoasa atat calda cat si rece.

Ingrediente

    • 1/2 conopida
    • 4 oua
    • 2 linguri faina
    • 100 gr sunca de Praga
    • 100 gr unt
    • 4 linguri smantana
    • 150 gr parmezan sau cascaval
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se spala conopida in mai multe ape reci, desfacand-o in buchetele mai mici, apoi se fierbe  in apa cu sare 9-10 minute, dupa care se scurge de apa si se lasa in strecuratoare.
  2. Se freaca galbenusurile cu untul la  temperatura camerei, se adauga sunca taiata bucatele, smantana, faina si conopida sfaramata. Se amesteca bine  compozitia, apoi se adauga albusurile batute spuma tare, se adauga putina sare si se amesteca usor de jos in sus.
  3. Se unge o forma termorezistenta cu unt, se presara cu pesmet, se toarna compozitia in ea . Se presara cascavalul sau parmezanul si se baga la cuptor, la foc mic, fara sa deschideti usa primele 20 de minute. Budinca se tine in cuptor pana se rumeneste frumos, apoi se lasa sase racoreasca cateva minute inainte de a servi.

Recomandari

Mancaruri