- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Telina umpluta cu carne este un preparat foarte gustos si aromat, pe care trebuie sa il incercati.
Ingrediente
- 8 teline marisoare
- 100 gr unt
- 2 linguri faina
- 1 legatura marar
- cimbru
- 500 gr carne tocata
- 4 cepe
- 2 linguri bulion
- 1 legatura patrunjel
- sare
Instructiuni de preparare
- Telina se curata si se pune la fiert in apa clocotita. Cand s-a inmuiat, se scoate, se taie un capacel, apoi se scoate miezul cu o lingura de inox. Partea ramasa trebuie sa fie groasa de 1 cm.
- Se paseaza miezul si se amesteca, intr-un castron, cu carnea tocata, verdeata si doua cepe tocate marunt, sare, piper si cimbru.
- Se umplu telinele cu aceasta compozitie si se pun intr-o tava.
- Se prepara un sos din doua cepe tocate marunt si inabusite in putina apa cu sare, faina rumenita intr-o tigaie uscata, bulionul, untul si o cana de zeama de la telina. Se toarna sosul in tava si se da la cuptor 1 ora, la foc mic.