Coronita de miel-varianta1

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

O delicatesa pentru masa de Pasti.Dar aceasta reteta o puteti face si la sfarsitul saptamanii pentru un pranz alaturi de cei dragi.Pentru gustul delicios al acestui preparat toti va vor indragi!

Ingrediente

    • 2 costite de miel intregi

    PENTRU MARINATA:

    • 250 ml vin alb
    • 100 ml ulei
    • 5 catei de usturoi
    • 1 lingurita cimbru
    • 1 lingurita oregano
    • 1 lingurita rozmarin
    • 100 gr  leurda
    • 1 ceapa

    PENTRU UMPLUTURA:

    • maruntaiele de la un miel
    • 200 gr ficatei de pui
    • 150 gr ceapa verde
    • 4 oua
    • sare si piper
    • boia dulce
    • ienibahar
    • 1 legatura marar  verde
    • 1 legatura patrunjel verde
    • 1 felie de paine
    • cateva frunze de usturoi verde
    • ulei
    • prapurul de la miel
    • 50 gr unt

Instructiuni de preparare

  1. Costitele de miel le tii 4-5 ore la marinat intr-un bait facut din vin,ulei,usturoiul,cimbru,rozmarin,leurda si ceapa taiate marunt,potrivind dupa gust de are si piper. Ideal ar fi sa tineti costitele de miel in acest bait peste noapte, astfel va capta toate aromele.
  2. Toci ceapa verde marunt si o pui la calit in 2 linguri de ulei incins. Adaugi maruntaiele de miel    (mai putin ficatul) spalate si taiate bucati mici,acoperi cu un capac si lasi la foc mic pana scade zeama lasata de maruntaie. Cand sunt un pic rumenite, opresti focul si lesi sa se raceasca. Cand maruntaiele sunt complet reci le treci prin masina de tocat impreuna cu ficatul crud si cu painea inmuiata in apa si stoarsa bine.
  3. Adaugi peste tocatura ouale crude, cateva frunze de ceapa verde si de usturoi verde taiate marunt,mararul si patrunjelulspalate si tocate si amesteci bine. Condimentezi compozitia cu sare, piper, boia si ienibahar, dupa gust.
  4. Crestezi costitele la varf 2-3 cm si le ungi bine cu maina cu un amestec facut din ulei, sare si piper. Cosi costitele una de alta cu cotletul spre interior.In coronita formata, asezi prapurul rasfrant peste marginile coronitei. Umpli prapurul cu amestecul de organe, il impachetezi deasupra si pui cateva cubulete de unt.
  5. Asezi coronita intr-o tava unsa cu ulei apoi adaugi baitul in care au stat costitele la marinat. Introduci tava la cuptor 1 ora pana  capata o culoare rumena frumoasa.

Recomandari

Mancaruri