Coronita de miel-varianta2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Reteta de coronita de miel o piteti prepara nu numai cu ocazia pastelui. O puteti face si atunci cand doriti sa impresionati musafirii cu calitatile dumneavoastra de gospodina .Laudele nu vor intarzia sa apara!

Ingrediente

    • 1 bucata coasta de miel cu cotlet
    • 6 tulpini de telina
    • 5 morcovi
    • 6 rosii
    • 4 catei de usturoi
    • 4 oua
    • ulei de masline
    • coaja rasa de la o lamaie
    • 3 cepe rosii
    • 2 legaturi patrunjel verde
    • 1 lingura busuioc tocat
    • 6 chifle
    • 6 frunze de dafin
    • sare si piper

Instructiuni de preparare

  1. Se spala costa de miel, se sterge cu prosoape absorbante, se unge cu ulei de masline si  se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust, apoi se baga in frigider.
  2. Tulpinile de telina se spala si se taie rondele subtiri iar morcovul se taie cubulete. Rosiile se taie pe jumatate, se scot semintele si se taie cubulete. Usturoiul si o  ceapa se curata si se taie marunt iar celelalte doua se taie bucati mari.
  3. Se  scoate miezul de la chifle si se amesteca cu 5 linguri de ulei de masline, ouale batute, patrunjelul tocat marunt, busuiocul, adaugand sare si piper, dupa gust. Se amesteca compozitia, api se adauga ceapa si usturoiul tocate marunt, coaja de lamaie, telina, morcovii si rosiile, si se amesteca bine pana se obtine un amestec omogen.
  4. Intr-un vas rotund uns cu ulei, se pun frunzele de dafin, se asaza coata de miel ca o coronita si se prinde la capete cu scobitori. Se taiata bucati mari.Se adauga un pahar cu apa si se baga in cuptorul incins pentru circa 40-45 de minute.daca mai este nevoie se mai poate adauga putina apa.

Recomandari

Mancaruri