- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Costita afumata cu varza acra este o mancare satioasa si aromata, perfecta in zielle geroase de iarna.
Ingrediente
- 500 gr costita afumata de porc
- 1 varza murata de 2 kg
- 2 linguri cu untura
- 2-3 rosii in bulion sau 2-3 linguri cu bulion
- 2 foi de dafin
- sare
- piper boabe
- 2 cepe
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 2 ore
- Curatati carnea de stratul de fum trecand cu lama cutitului peste sorici si slanina, apoi lasati-o in apa calduta pentru 2 ore. Stergeti cu servetele, taiati-o felii subtiri.
- Spalati varza, taiati-o in sferturi si lasati-o intr-un vas mare acoperita cu apa rece pentru 1/2 ora, apoi scurgeti-o in sita si tocati-o fasii subtiri fiecare bucata. Strangeti varza intr-o cratita mare in care ati topit 2 linguri cu untura. Lasati sa fiarba la foc mic 15 minute, amestecati cu lingura de lemn pentru a nu se prinde de cratita, dand focul mai tare.
- Curatati si tocati cepele, taiati-le pestisori si puneti-le sa fiarba cu varza. Adaugati tot acum: bulionul desfacut in apa calda, foile de dafin, piperul boabe si putina sare.
- Lasati sa fiarba acoperit jumatate de ora, dar umblati cu lingura in mancare mai des.
- Puneti peste varza feliile de costita si lasati sa fiarba inca 1/2 ora in cuptor la foc potrivit.
- Serviti mancarea calda, cu paine de casa ori cu mamaliga langa vin rosu.