Costita afumata cu varza acra

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Costita afumata cu varza acra este o mancare satioasa si aromata, perfecta in zielle geroase de iarna.

Ingrediente

    • 500 gr costita afumata de porc
    • 1 varza murata de 2 kg
    • 2 linguri cu untura
    • 2-3 rosii in bulion sau 2-3 linguri cu bulion
    • 2 foi de dafin
    • sare
    • piper boabe
    • 2 cepe

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 2 ore

  1. Curatati carnea de stratul de fum trecand cu lama cutitului peste sorici si slanina, apoi lasati-o in apa calduta pentru 2 ore. Stergeti cu servetele, taiati-o felii subtiri.
  2. Spalati varza, taiati-o in sferturi si lasati-o intr-un vas mare acoperita cu apa rece pentru 1/2 ora, apoi scurgeti-o in sita si tocati-o fasii subtiri fiecare bucata. Strangeti varza intr-o cratita mare in care ati topit 2 linguri cu untura. Lasati sa fiarba la foc mic 15 minute, amestecati cu lingura de lemn pentru a nu se prinde de cratita, dand focul mai tare.
  3. Curatati si tocati cepele, taiati-le pestisori si puneti-le sa fiarba cu varza. Adaugati tot acum: bulionul desfacut in apa calda, foile de dafin, piperul boabe si putina sare.
  4. Lasati sa fiarba acoperit jumatate de ora, dar umblati cu lingura in mancare mai des.
  5. Puneti peste varza feliile de costita si lasati sa fiarba inca 1/2 ora in cuptor la foc potrivit.
  6. Serviti mancarea calda, cu paine de casa ori cu mamaliga langa vin rosu.

Recomandari

Mancaruri