- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Cotletele de mistret cu sos sunt foarte bune si aromate, perfecte in zilele geroase de iarna.
Ingrediente
- 4-6 cotlete de mistret marinate
- 500 ml supa
- 1 lingura cu zahar
- 1 lingura cu faina
- 150 ml ulei
- 3-4 teline
- 1 lingura cu otet
- sare
PENTRU MARINATA:
- 2 l apa
- 200 ml vin
- 200 ml otet
- 2 linguri de coniac
- usturoi
- sare
- 3-4 cuisoare
- 1 foaie de dafin
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 2 ora
- Pregatiti marinata: puneti intr-un vas mare apa, otetul, 2 linguri de coniac, foaie de dafin, cateii de usturoi necuratati, 3-4 cuisoare, sare. Curatati carnea, apoi puneti-o la marinat pentru 2-3 zile.
- Scoateti cotletele, stergeti cu servetele de hartie, ungeti fiecare parte a cotletului cu ulei. Lasati sa stea la rece 1/2 ora, dupa care prajiti carnea in ulei fierbinte. Cand s-au aurit, turnati peste cotlete supa de zarzavat sau apa calda.
- Acoperiti cratita si lasati sa fiarba pana cand se inmoaie bine. Scoateti cotletele pe farfurie, acoperiti cu capac. in sosul ramas adaugati: 1 lingura cu faina,1 lingura cu otet, sare si 1 lingura cu zahar.
- Desfaceti faina in apa rece. Fierbeti sosul 1/4 ora.
- Curatati, spalati si taiati in felii telinele, puneti sa fiarba cu apa calda cat sa le acopere. Dupa 1/2 ora scurgeti supa, faceti telinele piure (treceti prin sita sau mixati 1-2 min).
- Asezati cotletele pe platou, puneti langa ele piureul de telina, acoperiti cu sos cald, si serviti totul cald, cu paine de casa si vin rosu.