- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Cotletele de vitel cu smantana sunt foarte gustoase si aromate, mai ales daca se adauga si cateva boabe de piper verde pentru a accentua aroma carnii fragede.
Ingrediente
- 5 cotlete de vitel
- 150 gr smantana
- patrunjel verde
- 2 linguri faina
- 70 gr unt
- piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Cotletele de vitel se spala, se sterg cu un servet absorbant, se dau prin faina si se asaza intr-o cratuita cu unt fierbinte, se intorc pe ambele parti si se acopera cu capac ca sa se inabuse bine si sa fiarba.
- Cand cotletele sunt aproape gata, se toarna peste ele smantana amestecata cu o lingura de faina, se mai fierbe 2-3 clocote, se adauga sare si piper, patrunjel verde tocat, apoi se poate servi cu o garnitura de orez natur sau paste fierte al dente.