- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Crapul cu masline este un preparat foarte aromat si gustos, pe care il puteti servi atat cald cat si rece, in zilele de vara.
Ingrediente
- 1,4 kg crap fara cap
- 150 ml ulei
- 2 cepe
- 250 gr masline
- 1 lamaie
- 400 gr arpagic
- 100 gr pasta de tomate
- 100 ml vin alb
- 4 linguri faina
- piper macinat
- patrunjel verde
- sare
Instructiuni de preparare
- Crapul se curata, se portioneaza, se spala si se sareaza. Maslinele se oparesc, apoi se tin in apa rece. Arpagicul se opareste si se curata de coaja. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Lamaia se spala, jumatate din ea se taie rondele, iar cealalta jumatate se scurge de suc.
- Bucatile de peste se asaza intr-o tava cu 50 ml de ulei si se introduc la cuptor, sa se friga.
- Ceapa se inabusa in 50 ml de ulei si 50 ml apa, la care se adauga pasta de tomate diluata in apa si faina dizolvata si ea in apa rece.Se adauga apa, piiper si sare si se lasa sa fiarba.
- Arpagisul se inabusa in 50 ml de ulei, se adauga in sos cu maslinele si se lasa sa fiarba 20 de minute. Sosul ontinut se toarna in tava peste bucatile de peste.
- Spre sfarsitul fierberii, se adauga vin, suc de lamaie, patrunjelul verde tocat marunt si se mai lasa 5 minute la cuptor.