- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Crapul cu menta este un preparat exotic, foarte aromat si usor de preparat.
Ingrediente
- 1,5 kg crap
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 10 boabe piper
- 2 linguri otet
PENTRU SOS:
- 100 gr frunze de menta
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingurita otet aromat de fructe
- sare
- piper
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6 portii
Timp de preparare 50 minute
- Cureti pestele de solzi, il speli, il portionezi, il sarezi si il lasi 24 de ore la frigider.
- Pui apa la fiert, adaugi morcovii, ceapa taiata felii, otetul, condimentele si mai tarziu pestele. Fierbi amestecul timp de 8-10 minute, apoi scoti pestele pe un platou.
- Pentru sos, pui menta la fiert in 200 ml apa si dai in clocot. Dupa racire, adaugi uleiul de masline, otet, sare si piper dupa gust. Torni sosul peste peste si ornezi crapul cu frunze de menta.